Fosto herätti huomion tyylikkäällä väriloistollaan Habitaressa.

Fosto herätti huomion tyylikkäällä väriloistollaan Habitaressa.

Metsänvihreä messuosasto oli väripilkku valobulevardin alkupäässä, minkä valaisimia moni kävijä jäi ihailemaan. Mukanamme oli yli 40 mallia, joten jokaisen makuun löytyi sopiva. Osastolla pääsimme kertomaan valaisinten valmistusmenetelmistä, suunnittelijoista sekä avustamaan sopivan valaisimen valinnassa.

Fosto Habitaressa 13.-17.9.2023 Reading Fosto herätti huomion tyylikkäällä väriloistollaan Habitaressa. 2 minutes Next Foston showroom on avattu Tampereella!

Fosto Classics -valaisimet yllättivät messuvieraat niiden raikkailla värityksillään. Pinkki ja liila akryylilevy pääsivät oikeuksiinsa Monopol ja Annabell valaisimien kuvuissa. Pinkistä akryylilevystä puhallettu Monopol näyttää kirkkaalta, mutta omaa hennon pinkin heijastuksen. Liila akryylilevy taas muovaantui Elizabeth Salosen suunnitteleman Annabellin valmistuksessa upeaksi hienovaraiseksi laventelin sävyksi. Pinkki ja laventeli väri saivat molemmat Habitaressa paljon positiivista palautetta ja monet ihastuivatkin nimenomaan värien rauhallisuuteen.

Osastolla punaisena ja sinisenä loistavat Mika Tolvasen suunnittelemat Stanit herättivät monissa erilaisia mielikuvia. Monet mielsivät muotokielen hattumaiseksi, sillä Stan Laurelin hatun inspiroima Tolvanenkin oli suunnitellessaan Stania. Toiset taas kokivat muotokielen muistuttavan emalimukia tai keittokulhoa! Selvää on, että Stan ihastutti katsojaansa monin eri tavoin.

Habitaressa esittelimme myös Tapio Anttilan kahta eri valaisinta, riippuvalaisin Omenaa sekä lattiavalaisin Cometia. Anttilan valaisimet herättivät huomiota osastollamme ja erityisesti Omena ihastutti monia messuvieraita yksinkertaisella, mutta mielenkiintoisella muotoilullaan.

Foston osasto sai osakseen paljon positiivista palautetta ja monet kävijät tunnistivatkin tietyt valaisimet vuosien takaa, jotkut jopa omista kodeistaan. 70-luvulla ostetut La Bohemet ovat kuulemamme mukaan kestäneet aikaa erinomaisesti. Heikki Turusen suunnittelemat klassikkovalaisimet valmistetaan edelleen samoilla menetelmillä kuin yli 50 vuotta sitten. Valaisimemme kestävätkin todistetusti aikaa niin muotoilunsa kuin laatunsa puolesta.

Väriloiston lisäksi Turusen 1978 suunnittelema Reflex sai modernimman ulkoasun kiiltävästä mustasta kuvusta.

Osastollamme oli myös käynnissä Instagram-kilpailu, jonka ansiosta Fosto oli paljon näkyvillä sosiaalisessa mediassa Habitaren aikaan. Palkitsimme parhaan kuvan ottajan vapaavalintaisella valaisimella valikoimastamme.

 

Olemme Habitaressa tavanneet niin muotoilijoita, sisustussuunnittelijoita, kodin sisustajia, jälleenmyyjiä kuin uusia mahdollisia yhteistyökumppaneita. Odotamme Foston osalta jo innolla tulevaa ja lähdemme messuilla saadun palautteen pohjalta työstämään entistä kirkkaampaa tulevaisuutta.

Seuraavan kerran Foston valaisimet ovat esillä Jyväskylässä Valon kaupunki -tapahtumassa 28.9.–7.10.

Ota yhteyttä:
Jarno Lahtinen
jarno.lahtinen@fosto.fi
040 719 6468